Millechiodi a neve és kétségkívül az egyik legkülönlegesebb Miura, épp ez mérkőzik meg a Ferrari 365 GTB/4-essel, tehát a Daytonával. A videóhoz nem akármilyen pilótákat ültettek a volán mögé. A Miurát a 70-es éveiben járó Valentino Balboni terelgeti, ő a Lamborghini tesztpilótája volt egészen 2008-ig, nyugdíjazását limitált szériával ünnepelték. A Ferrariban a Scuderia egykori Forma-1-es pilótája, Arturo Merzario ül.

Ez a csata örök, és az egész két olasszal kezdődött. Enzo Ferrari mindent alárendelt annak, hogy versenyautókat építhessen, ami azzal járt, hogy a Ferrari utcai autókat adott el piszkosul drágán. Az ilyen sportautókból pedig uralkodók, mágnások és olyan gazdag vállalkozók vettek, mint a traktorokkal foglalkozó Ferruccio Lamborghini. Utóbbi mondjuk nem volt elégedett a termékkel, egyes pletykák szerint panaszai lepattantak a gőgös Enzóról, ezért bekeményített.

Lamborghini saját sportautót csinált. Mindezt csak azért, hogy Ferrari orra alá dörgölhesse. Már a ’60-es évek elején sikerült olyan V12-es autót építeni, mely erősebb és gyorsabb volt, mint Ferrarié, de igazán a világ első szupersportautója tette komoly riválissá a vállalatot. Ez volt a csodálatos Miura, melyet Marcello Gandini tervezett.

Nézd meg a videót, mert ennél stílusosabb gyorsulási versenyt biztosan nem látsz ma!