Messze földön híres a dubaji rendőrség flottája, melyben a Ferrariról a Bugatti Veyronig mindenféle szupersportautó megtalálható. Ezek az autók azonban nem járőröznek, nem fognak el tolvajokat, tehát nem üldözik a bűnt. Csupán arra tartják őket, hogy látványosságok legyenek a turisták számára és a lakosság is közelebb kerüljön a hatóságokhoz a különböző rendezvényeken. Egészen másképp van ez a dubaji mentősökkel, akik valóban használják a sportautókat.

Villámgyors mentőautók mentenek életet Dubajban 1
Villámgyors mentőautók mentenek életet Dubajban 2

Villámgyors mentőautók mentenek életet Dubajban

Villámgyors mentőautók mentenek életet Dubajban 6
Villámgyors mentőautók mentenek életet Dubajban 7
Villámgyors mentőautók mentenek életet Dubajban 8
Fotó megosztása:

A Corvette és Nissan GT-R sportautóknak persze nem az a célja, hogy hordággyal együtt betegeket toljanak bele, mert egyikbe se férne el. Itt az a lényeg, hogy a kritikus betegeket négy-nyolc perccel gyorsabban érjék el, mint hagyományos mentőautóval. Ezek mellett persze látványosak is, így népszerű turisztikai pontokon vagy sporteseményeken is találkozhatnak az autókkal.

A Nissan GT-R V6-os biturbó motorja 570 lóerős és 3 másodperces gyorsulásra képes vele az összkerekes sportautó. Ezzel szemben a Corvette Z06-osban lévő kompresszoros V8-as 650 lovas és 3,5 másodperc alatt sprintel. Mindkettő solkal gyorsabb, mint egy átlagos mentőautó.