Kezd eldurvulni a helyzet youngtimer és veteránautós fronton, az árak az egekig nőnek. Itthon is érezhető ennek a szele, de az Egyesült Államokban van a tűzfészek, az online aukciós felületek, az autógyűjtésre befektetésként gondolók felfelé srófolják az árakat.

Valószínűleg ez okozza, hogy ma már egy makulátlan állapotú Honda (odaát Acura) Integra Type-R 82 000 dolláros (25 millió forint) áron keres gazdát. Szó se róla, ez a gép ott van minden idők legjobb elől kaparó autói között, a 195 lóerős, 8400-as fordulatig pörgő 1,8 literes motor a japán stílus ékköve, minden liter elégetett benzint színtiszta vezetési élménnyé konvertál.

Ebben a példányban pedig tízezer kilométer van csupán, mondhatni szalonautó, kívül-belül tökéletes az állapota 1997 óta. De az ára, az valami észbontó, és főleg akkor lesz az, ha valaki kifizet érte ennyit. 

Mert Európában egy gyors keresés alapján a 19 ezret futott Integra Type-R első tulajdonostól 36 500 euró, vagyis körülbelül 12 millió forint. Kevesebb, mint a fele…

Ha van egy keveset futott sportos Hondád, inkább Amerikában add el 1Ha van egy keveset futott sportos Hondád, inkább Amerikában add el 2Ha van egy keveset futott sportos Hondád, inkább Amerikában add el 3Ha van egy keveset futott sportos Hondád, inkább Amerikában add el 4Ha van egy keveset futott sportos Hondád, inkább Amerikában add el 5Ha van egy keveset futott sportos Hondád, inkább Amerikában add el 6