Kezd eldurvulni a helyzet youngtimer és veteránautós fronton, az árak az egekig nőnek. Itthon is érezhető ennek a szele, de az Egyesült Államokban van a tűzfészek, az online aukciós felületek, az autógyűjtésre befektetésként gondolók felfelé srófolják az árakat.

Valószínűleg ez okozza, hogy ma már egy makulátlan állapotú Honda (odaát Acura) Integra Type-R 82 000 dolláros (25 millió forint) áron keres gazdát. Szó se róla, ez a gép ott van minden idők legjobb elől kaparó autói között, a 195 lóerős, 8400-as fordulatig pörgő 1,8 literes motor a japán stílus ékköve, minden liter elégetett benzint színtiszta vezetési élménnyé konvertál.

Ebben a példányban pedig tízezer kilométer van csupán, mondhatni szalonautó, kívül-belül tökéletes az állapota 1997 óta. De az ára, az valami észbontó, és főleg akkor lesz az, ha valaki kifizet érte ennyit. 

Mert Európában egy gyors keresés alapján a 19 ezret futott Integra Type-R első tulajdonostól 36 500 euró, vagyis körülbelül 12 millió forint. Kevesebb, mint a fele…

Ha van egy keveset futott sportos Hondád, inkább Amerikában add el 1 Ha van egy keveset futott sportos Hondád, inkább Amerikában add el 2 Ha van egy keveset futott sportos Hondád, inkább Amerikában add el 3 Ha van egy keveset futott sportos Hondád, inkább Amerikában add el 4 Ha van egy keveset futott sportos Hondád, inkább Amerikában add el 5 Ha van egy keveset futott sportos Hondád, inkább Amerikában add el 6