Tőlünk keletre nagy divat Lada Niva-alapokra luxusterepjárót építeni. Főleg a Mercedest veszik célba, szabad szemmel is jól látható összeget elköltve állítanak elő egyedi autót, ami ugyan messze elmarad a német konkurenstől, de még így sem közelíti meg annak árszintjét. 

Sok részletet, alkatrészt átemelnek az építők, de hogy egy komplett S-osztály műszerfalát, ülésszettjét építsék be, arra még nem láttunk példát. Sikerült a W222-es egész berendezését bepasszírozni, nagy képernyőkkel, középkonzollal együtt, nyilván valami tértágító bűbájt alkalmaztak, a kis felbontású képekből nem derül ki, hogy sikerült a mutatvány.

A látvány tehát eredeti Mercedes, már csak a hangszigetelést, menetkomfortot, teljesítményt kéne a prémiummárka szintjére hozni, de akkor talán érdemesebb megvenni egy valódi G-osztályt. 

Erős meglepetést rejteget ennek a Lada Nivának a belseje 1Erős meglepetést rejteget ennek a Lada Nivának a belseje 2Erős meglepetést rejteget ennek a Lada Nivának a belseje 3Erős meglepetést rejteget ennek a Lada Nivának a belseje 4