Szinte minden országban láttunk már példát az álrendőrök alkalmazására. A kartonjárőr hatásos eszköz lehet az átutazó autósok ellen, amíg azt figyelik, hogy mi a fene is áll az út szélén, biztos lassítanak. 

Oroszországban viszont emelték a tétet, Arhangelszk városban magát a kaszást állították egy hatvanas tábla mellé. Ráadásul nem holmi papírfigurát, hanem komoly méretű szobrot, kaszával felszerelve, ahogy kell.

A városvezetés az út felújítása után döntött az elrettentő figura kihelyezéséről, a helyi autósok ugyanis sebességmámorban úsztak a friss, makulátlan aszfalton, és semmibe vették a 60 km/órás korlátozást. 

Félelmetes kaszással harcoltak a gyorshajtás ellen, de a halál nem élt túl sokáig 1Félelmetes kaszással harcoltak a gyorshajtás ellen, de a halál nem élt túl sokáig 2

Azonban Oroszországban még a halál sincs biztonságban, egy éjszakát bírt ki, másnap csak hűlt helyét találták. A helyi közösségi hálókat megmozgatta az eset, több mém, és vicces kép is született a rövid idő alatt, egy újság pedig felvetette, hogy lehet kissé túlzás volt 94 ezer rubelt (445 ezer forint) áldozni a város költségvetéséből erre a haláli akcióra.

Az elrabolt halált nagy erőkkel kereste a rendőrség, és rá is találtak, nem messze az eredeti posztjától. Csak kisebb károkat szenvedett az elmozdítástól, némi lábadozás után újra riogathat, már csak az a kérdés, mivel fogják megakadályozni, hogy egy bepöccent orosz közlekedő újra elvigye.