Tavaly a hivatalos rendőrségi adatok szerint 16 916 személyi sérüléses baleset történt, ez 2,5 százalékos növekedésnek felel meg éves összevetésben és 2010 óta a legmagasabb érték. A közúti balesetekben 2018-ban 633-an vesztették életüket. A balesetek 31 százalékát a gyorshajtás okozta a hivatalos adatok szerint.

A gyalogosgázolások 2018-ban az összes személysérüléses közúti baleset 15,1%-át tették ki (2536 esetben ütöttek el gyalogost).

Ezeken a statisztikákon szeretne javítani az ORFK-OBB az alábbi rövidfilmmel, ami a vezetés és gyaloglás közbeni mobilhasználat veszélyeire hívja fel a figyelmet.

A gyerekek nem néznek szét, ez még a mobil korszak előtt is így volt, játszanak, civakodnak, körbe-körbe szaladgálnak, labda után ugranak, bármikor az úttestre kerülhetnek óvatlanul. Éppen ezért kell az autóvezetőknek még óvatosabbnak lenniük a gyalogátkelők környékén, és lassítani. 

Mert idén eddig 69 gyereket ütöttek el a zebrán, és ez a statisztika az, amiből minden szám rossz, ami nagyobb a nullánál.