Ezernyi műhely gyárt saját kipufogórendszert, rengeteg hazai márka is akad. Vannak visszafogottak, és vannak kegyetlen hörgők, de valódi innovatív, zseniális kipufogókat kevés helyen találunk. 

Az Akrapovic sikersztorija a jó példa, hogyan lehet hozzáértéssel, garázsműhelyből globálisan elismert márkát építeni. Felismerhető, profi, populáris, amit előállítanak, de aki igazi ínyencségre, a totális őrületre vágyik, annak Japánig kell elzarándokolnia. 

Mert ott lakik Sasaki-san, aki gyárilag halkan duruzsuló V12-es Mercedesekből épít visítő fúriákat. Műhelyét 13 éve építette, saját hangját pedig egy W140-es Mercedes S600-assal találta meg. Ezen főzte ki azt a mesterséges akusztikai hatást, ami félúton van az összegyűrt sörösdobozba üvöltés és a Forma-1-es motorok között.

Szigorúan szívó F1-es motorokról van szó, a magas visítás ezeket jutattja eszünkbe, viszont itt nincs fordulatszám, és nincs tempó, csak a kipufogócsövek ügyes formai kialakításával elért veszedelmes hang. 

Ígyy született meg a Brillian Exhaust, ami már egyéb márkákra is elérhető, V8-V10-sorhat, Ferrari, Aston Martin, bármi jöhet, Sasaki megoldja. A videón szereplő Mercedesre például 12 000 dollárért, vagyis 3,6 millió forintért oldotta meg. 

Minden fillér jó helyre ment.