Október elsején nem csak azok fognak izgatottan toporogni a Lego bolt előtt, a nyitás mínusz ötödik percében, akik a hatalmas Csillagrombolóért rabolnak rá a családi kasszára, hanem én is. Én mondjuk leginkább a Technic Land Rover Defender 90 miatt. Egyrészt, mert baromi menő, hogy a Land Rover úgy tudta újracsomagolni a Defendert, hogy már nem csak munkagépnek, hanem autónak is megfelel majd. Másrészt ott a legózás mennyei öröme, amire hosszú évek után megint rákaptam, miután összeraktuk szerkesztőségileg a Mack kamiont. Aztán otthon egy másikat újra.

Ezért a Defenderért fogok rohanni a Lego boltba 1
Ezért a Defenderért fogok rohanni a Lego boltba 2

Ezért a Defenderért fogok rohanni a Lego boltba

Ezért a Defenderért fogok rohanni a Lego boltba

Ezért a Defenderért fogok rohanni a Lego boltba 11
Ezért a Defenderért fogok rohanni a Lego boltba 12
Ezért a Defenderért fogok rohanni a Lego boltba 13
Ezért a Defenderért fogok rohanni a Lego boltba 14
Ezért a Defenderért fogok rohanni a Lego boltba 15
Ezért a Defenderért fogok rohanni a Lego boltba 16
Ezért a Defenderért fogok rohanni a Lego boltba 17
Ezért a Defenderért fogok rohanni a Lego boltba 18
Fotó megosztása:

Hatvanezer forint persze nem véletlenül tűnik soknak, de az előzetes képek és videók, valamint további információmorzsák alapján sokat is ad majd. A Lego és a Land Rover mérnökei együtt ötleteltek, aminek az lett a vége, hogy meglepően homogén karosszériája lett a Lego Defender 90-nek, amin minden stíluselem a helyére került. Még olyan apróságok is belefértek, mint az oldalán fityegő dobozka, a tetőcsomagtartó vagy a másik oldalon függő létra.

Ezért a Defenderért fogok rohanni a Lego boltba 19

Mégis a legjobb része maga a technika, amivel megtömték. A független felfüggesztés mellett zárható csomagtérajtó is akad, de ez csak a könnyedebbik vége. Ott van a sorhatos motor meg a benne kalimpáló dugattyúk. Aztán jön a váltó és az összkerékhajtás, mely az ígéretek szerint minden eddigi Technic Legónál komplexebb holmi. Még terepfokozata is van!

Ezért a Defenderért fogok rohanni a Lego boltba 20

2573 darabos a készlet, amiből a doboz kibontása után pár órával megszületik a 42 centi hosszú, 22 magas és 20 cm széles Land Rover Defender 90. Most pedig nézd meg videón, én már rongyosra kattintottam a play gombot:

a videó a hirdetés után indul