Olvasónk olyan videót küldött, amit látva még a visszafogott autósból is dühös káromkodás tör elő. Ez nem egyszerű gyorshajtás, ez az agyatlan száguldás iskolapéldája, tökéletes orosz rulett, csak a szerencsén múlt, hogy ez a BMW nem a Police.hu-ra került fel a baleseti hírek közé.

Leállósávban előz, sűrű forgalomban, fél kézzel a kormányt fogva, 200 km/óra felett. Az elején elképzelt egy versenyt a mellette haladó Chevrolet Camaróval, és ha már belelendült, ment eszetlenül előre. Tulajdonképpen minden másodpercben okozhatott volna egy komoly balesetet, de a legneccesebb pillanat valahol 0:45 környékén jön el, ahol egy Mercedes kombit előz. A Mercedes sofőrje látja, hogy tahó tempóban esik a nyakára valaki, ezért kihúzódna jobbra, de emberünk már döntött, ő is onnan előz…

a videó a hirdetés után indul

Mennyit kaphatna érte?

A leállósáv használata amúgy 20 ezer forintos helyszíni bírsággal büntetendő – ha valaki elfogadható indok nélkül áll meg rajta -, ha viszont halad is, ott előzi végig a dugót, akkor az már közigazgatási bírság – ami az elkövetett szabályszegés veszélyességét értékeli, és ilyenkor nem számít, hogy a vezető korábban mit és hogyan tett, tudatában volt-e a szabályszegésnek, csak azt tartja szem előtt, hogy az adott szabályszegés mennyire veszélyes a többi közlekedőre – és 100 ezer forintos bírságra lehet számítani.

Erre jön még a gyorshajtás, ami ha 220 km/órát feltételezünk, akkor az 130 ezer forint, valamint 6 büntetőpont a jogosítványra.