Pár ezer forintért bárki vehet magának (elvileg) autók emelésére alkalmas eszközt, és ha még kamerája is van, indulhat a sufniszerelős videósorozat.  Többen is belevágtak, és tanulságként azt kellett megosztaniuk a közönséggel, hogy autót emelni nem annyira egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk.

Gurulós emelőt csak úgy a küszöb alá tolni magában hordozza a bukást, nem véletlenül vannak kialakítva emelési pontok minden típusnál, ahol biztonsággal használhatóak ezek az eszközök. Ezeket mindig feltüntetik a típus kézikönyvében, amit ma már a zsebünkben hordott internet korában nem egy ördögi feladat megtalálni.

Ha pedig  tudjuk, hogy mi az a futómű, és felismerjük a bekötési pontját, akkor ezeknél is emelhetünk bátran, saját felelősségre, mert az autó alatt dolgozva tényleg első a biztonság (ne feledkezzünk el a bakolásról!), akkor egy ilyen bakit nem úsznánk meg behorpadt küszöbbel.

A figyelmetlenség természetesen profi műhelyekben is okozhat vészes pillanatokat, az egészen bolondbiztos, csápos emelővel is össze lehet hozni egy kisebb katasztrófát.