Szeretjük az olyan ötletes átalakításokat, mint az alábbi, amelyet Dél-Oroszországban, egy csecsenföldi kis faluban hajtottak végre a helyi srácok. Még tavaly áprilisban kezdtek bele abba a projektbe, melynek ez a gyönyörű kék hotrod lett az eredménye.

Nem véletlenül hasonlít egy ZIL-re ez a hotrod 1

Az alapot egy ZiL-130-as teherautó adta. Az 1962 és 1994 között gyártott szovjet gépből 3 380 000 darabot gyártottak ez idő alatt, a motortérbe pedig általában egy 5969 köbcentis V8-as erőforrás került, 150 LE-s csúcsteljesítménnyel. Emellett létezett egy V6 dízelmotor is.

Nem véletlenül hasonlít egy ZIL-re ez a hotrod 2

Ez a választék azonban nem felelt meg a fiataloknak, ezért fogtak egy, a W220-ból ismert 4,3 literes, 274 lóerős V8-as Mercedes motort, és rárakták a ZiL-alapra a váltóval, az elektronikával és a felfüggesztéssel együtt.

Nem véletlenül hasonlít egy ZIL-re ez a hotrod 3

A ZiL-kabint megtartották, kipofozták kicsit, majd e köré építették a kocsi többi részét, többek között a bőrrel borított platót is. A kék-barna összeállítás igencsak jól mutat, meg kell hagyni.

Nem véletlenül hasonlít egy ZIL-re ez a hotrod 4Nem véletlenül hasonlít egy ZIL-re ez a hotrod 5Nem véletlenül hasonlít egy ZIL-re ez a hotrod 6Nem véletlenül hasonlít egy ZIL-re ez a hotrod 7Nem véletlenül hasonlít egy ZIL-re ez a hotrod 8