Magyarországon nem lehet akármilyen egyedi rendszámot vásárolni – nem úgy, mint mondjuk az Egyesült Államokban. Ezt sokan sérelmezik, de ha elolvasod az alábbi történetet, rájössz, hogy talán jobb ez így.

Egy Droogie nevű bloggernek furcsa ötlete támadt: mi lenne, ha olyan rendszámot vásárolna, amit nem tudnak értelmezni azok a számítógépes rendszerek, amelyek a parkolási, gyorshajtási kihágásokat kezelik.

Ezért megrendelte a NULL szövegű rendszámot. Számítógépes programnyelven így jelölik ugyanis az adatok hiányát, ezért úgy okoskodott, hogy minden bírságot megúszhat majd.

Brutális szívás egyedi rendszámmal 1

Ez így is volt sokáig, ám egyszer mégis becsúszott egy csekk, onnantól kezdve pedig ömleni kezdtek a bírságok: a rendszer ettől fogva minden azonosítatlan autóra kirótt büntetést az ő nevéhez és címéhez társított. Rövid időn belül 12 ezer dollárt (3,5 millió Ft) akartak behajtani tőle. Természetesen azonnal tájékoztatta a hatóságokat a tévedésről, akik annyit mondtak: cserélje le a rendszámát.

Erre nem volt hajlandó, inkább folytatta a szélmalomharcot. Végül sikerrel járt, törölték a bírságokat. A nyilvántartó szoftverében azonban nem javították ki a hibát, ezért mire minden elrendeződni látszott, újabb hatezer dollárnyi büntetés futott be a címére. Most itt tart a sztori, kíváncsian várjuk a fejleményeket.