A világ néhány pontján egészen furcsa szörnyszülötteket is el lehet adni. Ilyen a Rezvani Tank is, aminek neve nagyjából mindent elmond, amit tudni kell róla. A gyártó azért kifejti, hogy ez egy mindennapokban remekül használható gép, mely páratlan utazási komforttal és luxus beltérrel kínál eszméletlen teljesítményt. Az új Rezvani Tank formaterve állítólag kifejezetten dinamikus. Amennyiben egy széfet lehet annak nevezni.

A Rezvani Tank belterében szinte minden elem a Jeeptől származik, de az üléseket és a műszerfalat bőrbe varrják a megrendelő kérésének megfelelően. A  7,9 hüvelykes központi kijelzőn minden elérhető, amire csak szükség lehet. A Tank esetében az a különleges, hogy egyes változatai termikus éjjellátóval vannak felszerelve, katonai gumikat kapnak, komoly páncélozást, robbanásvédelmet alulra, megerősített felfüggesztést és minden olyan holmit a gázmaszktól az elsősegélykészletig, amire vészhelyzetben szükség lehet.

Gördülő brutalitás, 1000 lóerővel 2

155 000 dollárba kerül a legolcsóbb Rezvani Tank, de abban csak egy 3,6 literes, V6-os motor van 285 lóerővel. Lehet kapni ezzel megegyező teljesítményű dízelmotorral is, valamint 6,4 literes V8-cal, mely 500 lóerőt teljesít. Ez azonban még nem a teteje. A legerősebb változatban a Dodge Demonból származó 6,2 literes, kompresszoros V8 dolgozik 1000 lóerős teljesítménnyel és 1180 Nm nyomatékkal. Ez már közel 300 000 dollárba – tehát úgy 85,5 millió forintba – kerül.

Gördülő brutalitás, 1000 lóerővel 3