2017 nyarán jelent meg a Porsche 911 Turbo S Exclusive, mely a 911 Turbo modellek történetében a legerősebb. A kupé változatból 500 darab készült, és persze villámgyorsan el is fogyott mind. Arról azonban már kevesebb hír szólt, hogy 200 példányt lehúztak még a kabrióból is. Ezek a ritkaságok most kezdenek felbukkanni az aukciókon vagy az egzotikus autókkal foglalkozó kereskedésekben.

Az arany fényezés csak jobban kiemeli a szénszálas elemeket, melyekkel a Turbo S Exclusive-ot feldobták. A beltérben folytatódik a fekete-arany színvilág, itt két réteg bőrbe varrták az üléseket, a varrások és az ülőlapon lévő mintázat lett arany. Természetesen az Exclusive Manufaktur által kreált 911-esben az aktív futóműtől a Sport Chrono csomagig minden opciós tétel megtalálható és még annál egy kicsit több is, hiszen a vásárlók bőröndkészletet és órát is vehettek az autóhoz.

100 milliós ritkaság a 605 lovas 911 kabrió 2

Ezek mellett az arany Turbo S erősebb is, itt a 3,8 literes, hathengeres boxermotor két turbófeltöltővel 605 lovas teljesítményre képes. 2,9 másodperc alatt gyorsul 100-as tempóra és 330 km/óra a végsebessége. 91,2 millió forintnak megfelelő összeget kérnek a 31-es példányért.