Az idősebb korosztály, vagy pontosabban az online játékokban kevésbé jártas olvasók számára először azt kell tisztázni, mi az a Twitch. Ez a szolgáltatás tulajdonképpen nem más, mint a számítógépes játékosok igényeire szabott Facebook.

Magját az élő közvetítés, és az arra adott reakciók, kommentek adják, a platformon lehetőség van a különböző közvetítők (“streamerek”) csatornáinak (hasonlóan a YouTube-hoz (itt is fel lehet iratkozni, hozzászólást írni stb.), eSport versenyek és mérkőzések nézésére. A Twitch-en nagyon sokszor tartanak a játékosok jótékony célú közvetítéseket, 2013-ra több mint 8 millió dollárt kerestek ezen az úton.

Ezzel szemben egyre több streamer már nem játékot közvetít, hanem a mindennapi élet hülyeségeit. Egy lengyel felhasználó, Pajalockk például azt, hogy úgy közlekedik, mint egy közveszélyes kretén. Többször, láthatóan szándékosan gyorsított a gyalogosátkelők előtt, szinte kicentizve, ráijesztve az ott sétálókra.

Mindezt élőben láthatták követői.

 

a videó a hirdetés után indul

A fiókját azóta letiltotta a szolgáltató, de egyéb következményről még nincs hír, a lengyel rendőrség vizsgálja az ügyet, de mivel nem látszik a sofőr arca, így nehéz a törvényes azonosítás.

Reméljük sikerül nekil elkapni a barmot!