1924 decemberében született Alessandro Ruspoli, az olaszországi Cerveteri városának kilencedik hercege, aki bizony merőkanállal ette az életet. Hedonista életmódjához épp úgy hozzátartoztak a gyakran tartott esküvők, mint az olyan drága luxusautók, mint a Ferrari 250 GT kabrió. Az az olasz sportautó, mely már akkor is borzasztóan drága volt, amikor elkészült és a negyven darabos példányszám garantálja a ritkaságot is.

Azt pletykálták, hogy Alessandro Ruspoli, vagyis becenevén Dado élete ihlette Fellinit is a La Dolce Vitához. Egyesek szerint Ferrarijának utasülésén olyan személyek fordultak meg, mint Salvador Dalí, de utazott Brigitte Bardotval és Truman Capotével, valamint Pablo Picasso is ült a zöld bőrülésben. Dado állítólag azért adta el végül az autót, hogy fenntarthassa pezsgő társasági életét, melyhez nagy mennyiségben volt szüksége pénzre.

Ezzel a Ferrarival járt az olasz herceg, aki nagy kanállal ette az életet 2

Szerencsés sorsa volt a fekete Ferrarinak, mert mindig értő és gondos tulajdonosok váltották egymást, de a restaurálás elkerülhetetlen volt. A közönség több Concours d’Eleganceon is láthatta már a Pininfarina karosszériás 250 GT kabriót. A 3 literes, V12-es motor nagyjából 250 lóereje repít az ’50-as évek playboyának autóját, mely akár 2,5 milliárd forintot is megérhet majd a Gooding & Company aukcióján.

Ezzel a Ferrarival járt az olasz herceg, aki nagy kanállal ette az életet 3