Nagyjából 50 kilométerre Utah állam határától a nevadai Caliente közelében történt baleset, melyben egy terepjárókat és platós teherautókat szállító tehervonat siklott ki. A helyi seriff szerint eddig ez a legjelentősebb ilyen baleset, ahol hatalmas az anyagi kár és a szanaszét heverő vagonok látványa sem mindennapi.

Jeep Wrangler és Gladiator modellek, valamint GMC Sierra és Chevrolet Silverado pick-upok váltak használhatatlanná, de szerencsére ember nem sérült meg a balesetben. Az új autók bizonyos alkatrészei még használhatóak, hiszen sok a sérülésmentes elem a nullkilométeres darabokon. Ennek válogatása azonban hosszas procedúra.

Egy ilyen vagonban az autók méretétől függően 8-10 darab utazik, így már csak a képek alapján is komoly mennyiségű Jeep és GMC, valamint Chevrolet megy kárba. A vonat egyébként veszélyes anyagokat is szállított, de az értesülések szerint ezek sértetlenek maradtak.

Az FCA szóvivője nyilatkozott az ügyben és megnyugtatott mindenkit, hogy az autókat hamar pótolni fogják, így a kereskedőknek és a leendő tulajdonosoknak sem kell sokáig várnia majd.

Vonatkatasztrófa miatt törtek a vadiúj autók 2