Hiába borítod asztalra a milliárdokat, a Ferrarinál nem kerülsz rögtön a lista élére. Egyedi szín vagy különlegesen összeállított belső nem tétel, de egy kizárólag a kedves vevőnek készülő modell már egészen más szint. Erre a fejedelmi kiszolgálásra nagyjából csak 250 vásárlónak van jogosultsága, akik a Ferrari legjobb ügyfelei. De még ezeknek a nagyon fontos embereknek is be kell állniuk egy olyan sorba, aminek csak évek múlva van vége.

Enrico Galliera, a Ferrari kereskedelmi és marketing igazgatója a brit Autocarnak beszélt az egyedi építésű autókról. Ezeket a gépeket a  Portfolio Coachbuilding Programme készíti, akik 2024-ig már be vannak táblázva. Nem csupán a személyre szabott karosszériájú autók iránt növekvő kereslet miatt ilyen hosszú a várakozási idő, hanem azért is, mert ez a részleg évente maximum két-három autót készít.

Ha egyedi Ferrarit akarsz, akkor türelmesnek kell lenned 2

Normál esetben bő egy vagy két évig tart az autó tervezése, de a 488 GT3-ason alapuló P80/C-nél három évig tartott a fejlesztés. Részben azért, mert ennek a gépnek nem kellett megfelelnie semmilyen közúti használathoz szükséges követelménynek. Ezek mellett is érdekes modellek készülődnek a Ferrari háza táján. V6-os hibrid modellek és szintén hibrid hajtású szabadidő-autó is várható Maranellóból.