1953-ban jelent meg New Yorkban az első Corvette, melyet imádott a közönség, ezért a tanulmányautóból hamar szériagyártású autó lett. A Corvette egyet jelent az amerikai sportautóval, hét generációt élt meg a hagyományos formájában, tehát orrmotorral. A Chevrolet szeretné felvenni a versenyt az európai sportautókkal, ezért a tradíciókat felrúgva ők is egy középmotoros elrendezésű Corvette-t készítenek a nyolcadik generációra. Az utolsó C7-es Corvette épp ezért különleges, adta magát, hogy a legtöbbet kínáló vigye haza.

Méregdrágán kelt el az utolsó Corvette, ami az orrában hordja a motorját 1
Méregdrágán kelt el az utolsó Corvette, ami az orrában hordja a motorját 2

Méregdrágán kelt el az utolsó Corvette, ami az orrában hordja a motorját

Méregdrágán kelt el az utolsó Corvette, ami az orrában hordja a motorját 7
Méregdrágán kelt el az utolsó Corvette, ami az orrában hordja a motorját 8
Méregdrágán kelt el az utolsó Corvette, ami az orrában hordja a motorját 9
Méregdrágán kelt el az utolsó Corvette, ami az orrában hordja a motorját 10
Fotó megosztása:

A fekete Corvette tulajdonosa nem ismert, a nyertes licit telefonon érkezett. Az autó azonban biztos nem okoz csalódást. Színe fekete, a belteret pedig piros bőr borítja és számos extrát tartalmaz. A Z06-os Corvette azonban a motorja miatt lehet igazi örömforrás. A 6,2 literes, kompresszoros V8-as 650 lóerőt teljesít, mellé 881 Nm nyomatéka van. Hozzá Tremec hétgangos kéziváltó csatlakozik és természetesen hátsókerék-hajtás.

Méregdrágán kelt el az utolsó Corvette, ami az orrában hordja a motorját 11

2015 januárjában még 79 ezer dollárért lehetett Corvette Z06-ost zsákmányolni, de az utolsó darab ennél jóval többet ért meg a tulajdonosnak. A fekete Z06-ost 2,7 millió dollárért, tehát 770 millió forintnak megfelelő összegért vitte haza.

Méregdrágán kelt el az utolsó Corvette, ami az orrában hordja a motorját 12