Horatio Pagani egy szélistenről nevezte el második modelljét a Huayrát, aminek kupé változatából csak 100 darabot gyártottak. 2012-ben a Top Gear szerint ez volt a legjobb kapható hiperautó, Ahogyan ezen a szinten bevett szokás, minden autó teljesen egyedi és az első tulajdonos kívánsága szerint alakították ki az utolsó részletig. A kupét tehát már nem lehet kapni, ezért bukkannak fel egyre sűrűbben az aukciókon és az egzotikus autókkal foglalkozó kereskedőknél.

Mint ez a 2014-es Huayra, amely Tempesta csomagot kapott. Ez annyit tesz, hogy a szokásostól eltérő felnik kerültek rá, több a szénszálas kiegészítő, amelyeket remekül hangsúlyoznak a kontrasztba állított pirosra fényezett részek. Folytatódik a fekete és piros színkombináció a beltérben is, amely hozza a jellegzetes Pagani stílust a rengeteg csillogó alumínium felülettel és az óracsoporttal. Alig több mint 1100 kilométerrel az órájában adnak túl az autón és minden kiegészítőjén. Utóbbiak közt van az a vörös bőr táskaszett, mely az autó különböző tárolóiba tökéletesen passzol. Az árról nem beszélnek, a becslések szerint 2 és 3 millió dollár közötti összeget kaphatnak az autóért.

Milliárdot érő rtikaság a Pagani Huayra 2

A csodaautó motorja 6,0 literes, 5800-as fordulatnál 720 lóerőt teljesít, nyomatékból pedig 2250-4500 között 1000 Nm áll rendelkezésre. Mindez a Mercedes-AMG 60 fokos hengerszögű, duplaturbós V12-eséből szabadul fel. Hozzá 7 sebességes szekvenciális váltót kapcsolnak a gyors váltások miatt. Álló helyzetből 100-as tempóra kevesebb mint 3 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége 383 km/óra.

Milliárdot érő rtikaság a Pagani Huayra 3