Minden idők egyik legismertebb sportkocsija a Porsche 911-es, mely megbízhatósága, hétköznapi használhatósága és versenypályán elért sikerei elég meggyőzőek, hogy imádjuk. Ám hiába a terepralis kikacsintások a típus múltjában, a sátrazós, természetjárós túrára nem ez lenne az első jármű, ami eszünkbe jutna. Szerencsére nincs mindenki így ezzel, ezért születhetett meg ez a 996-os Carrera 4S, melyre tetősátrat szereltek.

Azonnal indulnánk kempingezni ezzel a tetősátras 911-essel 1

Instagram oldalán számos gyönyörű helyen pózol a fekete 911-es, melyet tulajdonosa, Brock Keen nem fél összekoszolni a megfelelő hely kedvéért. Erdőben, vízparton és fák között is lavíroznak a 911-essel, ami nem lehet könnyű az alacsony építés miatt. Az egész úgy kezdődött, hogy vett egy Yakima tetősátort a Land Rover tetejére, de a Porschéhez is volt tetőcsomagtartó, ezért rápróbálták és megtetszett a túrázó sportautó ötlete.

Azonnal indulnánk kempingezni ezzel a tetősátras 911-essel 9

Keen autója nem új modell, de a 911 történetében egy fiatalabb darab. Minden eddiginél nagyobb változás jött el a 911-es életében, amikor a 90-es évek végén bemutatkozott az első vízhűtéses generáció, a 996-os. Ez is ilyen. Korábbiakhoz képest szokatlan alakú lámpája és a teljesen friss alapok miatt a típus rajongói kételkedve fogadták, de hamar népszerű lett és a vállalatnak is nagyon jót tett a friss modell. A 911 Carrera 4S-ben 3,6 literes, hathengeres boxermotor dolgozik 320 lóerővel. A fényszórókat ért kritika miatt azonban a gyár visszatért a hagyományos kerek/ovális formához, amely miatt a 996-os sorozat még inkább különleges marad.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

996roadtrip (@996roadtrip) által megosztott bejegyzés, Ápr 29., 2019, időpont: 7:55 (PDT időzóna szerint)