Ha vannak dolgok, amik igazán értékessé válnak az idővel, akkor azok a Ferrari különféle típusai, ezért aztán nem csak az autót szerető gyűjtők, hanem a befektetési céllal autót tartók is szorgalmasan vásárolnak be belőlük. Sokan temperált garázsban tartják ezeket az autókat és a lehető legkevesebb kilométert tekerik bele, mások gyűjteményének nem jut ilyen szerencsés sors. Pedig az amerikai ügyvéd igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy az utókor számára fennmaradjanak a Ferrarik. Most mégis egy gazos telekről kellett megmenteni az olasz sportautókat.

Megmenekül az elhagyott Ferrari-gyűjtemény 1
Megmenekül az elhagyott Ferrari-gyűjtemény 2

Megmenekül az elhagyott Ferrari-gyűjtemény

Megmenekül az elhagyott Ferrari-gyűjtemény

Megmenekül az elhagyott Ferrari-gyűjtemény 14
Megmenekül az elhagyott Ferrari-gyűjtemény 15
Megmenekül az elhagyott Ferrari-gyűjtemény 16
Megmenekül az elhagyott Ferrari-gyűjtemény 17
Megmenekül az elhagyott Ferrari-gyűjtemény 18
Megmenekül az elhagyott Ferrari-gyűjtemény 19
Megmenekül az elhagyott Ferrari-gyűjtemény 20
Megmenekül az elhagyott Ferrari-gyűjtemény 21
Megmenekül az elhagyott Ferrari-gyűjtemény 22
Megmenekül az elhagyott Ferrari-gyűjtemény 23
Megmenekül az elhagyott Ferrari-gyűjtemény 24
Fotó megosztása:

Kezdetben Corvette-ek gyűjtésével foglalkozott szabadidejében a tehetős ügyvéd, később – Porsche, Lotus és Lamborghini után – fedezte fel magának az európai sportautózás egyik legnagyobb kincsét, a Ferrarit. Az évek során 13 példányt vásárolt magának. Olyan típusok alkották a kollekciót, mint a Testarossa, a Mondial, a 400i vagy éppen a 456-os. De akadt nála 308-as, 328 és 348-as is. 2011-ben azonban súlyos betegséget diagnosztizáltak az orvosok az ügyvédnél, ezért megkérte barátját, hogy helyezze raktárba az autókat.

Megmenekül az elhagyott Ferrari-gyűjtemény 25

Állapota sajnos súlyosbodott, így érthető módon a nagy küzdelemben elmaradt néha a havi bérleti díjjal. A raktár tulajdonosa viszont kíméletlen volt, kellett neki a pénzt termelő hely, ezért kipakolta az autókat egy telekre. Ez volt a legrosszabb, amit tehetett, hiszen ilyenkor a természet hamar elkezdi visszavenni, ami valaha az övé volt és persze az állás sosem tesz jót egy autónak. Bár az autók tulajdonosa utólag rendezte a tartozását, mégsem kapta vissza a Ferrarikat.

Megmenekül az elhagyott Ferrari-gyűjtemény 26

Hosszas pereskedés után jutottak újra a Ferrarikhoz, melyek közül kettő egy Rolls-Royce társaságában eltűnt. Az autók egész biztosan megmenekülnek, hiszen az Egyesült Államokban elismert Ferrari-szakértő, Paul Cox veszi majd őket kezelésbe. Ő gondoskodik majd arról, hogy az autókat eladható állapotba hozzák. Remélhetőleg hamarosan minden darabnak jó helye lesz egy másik gyűjteményben.

Megmenekül az elhagyott Ferrari-gyűjtemény 27