A BMW ötvenedik születésnapján mutatkozott be a 02-es sorozat, mely kialakította a bajor márka ma is ismert sportos imidzsét. Ma már ezek az autók értékes veteránok, különösen a 02-es Turbo, mely az első turbófeltöltős szériaautójuk. Az amerikai Gruppe5 Motorsport-nál azonban a felújtás helyett brutális pályagépet építenek a kis kupéból. A látványterveken egészen meggyőzőan mutat a gép.

800 lóerős pályagépet csinálnak a 02-es BMW-ből 1

Az alapot adó autót szétszedik, a karosszériát szénszálas elemekkel igaztják ki. Ettől aztán elég látványos szélesítéseket kapott és masszív diffúzort, valamint hatalmas hátsó szárnyat. A beltérben szintén uralkodó a karbon, kagylóülések és versenyautókban használatos digitális műszerfal kerül bele. A Gruppe5 nem árulta el, hogy mennyiért alakítják át a 2002-es BMW-t, de bizonyára megkérik az árát. A technika azonban figyelemre méltó.

800 lóerős pályagépet csinálnak a 02-es BMW-ből 19

A motortérbe ugyanis az E60 M5-ből ismert V10-es motor kerül majd, amit szintén nem hagynak érintetlenül. Kétféle verziót is készítenek, az egyik 5,8 literes, mely 744 lóerőt teljesít, az erősebbik pedig 5,9 liter és 803 lóerős.