Igazán merész lépés volt az Alfa Romeo-tól az új 4C, hiszen egy nagyon nyers sportkocsit eresztettek az utcára, melyet valóban csak a versenypályán érdemes használni. Formatervére joggal lehetnek büszkék az olaszok, de ezzel nem volt mindenki annyira elégedett. Érezték ezt a Up Designnál, akik az Adler Grouppal közösen megalkották a Mole Costruzione Artigianale 001-est.

Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C 1
Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C 2

Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C

Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C

Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C 14
Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C 15
Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C 16
Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C 17
Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C 18
Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C 19
Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C 20
Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C 21
Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C 22
Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C 23
Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C 24
Fotó megosztása:

Szinte alig ismerhető fel az eredeti autó, melynek minden pontját alaposan átrajzolták. Jóval agresszívabb kinézetű lett és egész különleges megoldások kerültek rá. A lámpa formája például a Giuliát idézi, de itt a vetítőlencse mellett nincs LED-es csík, hanem szabadon áramlik a levegő. A gépháztető üveg helyett rács lett és itt is átdolgozták a lámpát. Nem hagyták érintetlenül az autó oldalát, egyedül az első tetőoszlopokkal nem tudtak mit kezdeni. A belteret viszont sötétbézs bőrbe húzták és pár ezüst kiegészítővel dobták fel.

Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C 25

Változatlanul 1,75 literes, négyhengeres turbómotor hajtja az 1 tonna körüli 4C-t. 240 lóerős teljesítményt és 350 Nm nyomatékot hoztak ki belőle. Eredeti formájában az autó 4,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége 258 km/óra. Az átszabott példánynak, vagyis a Mole Costruzione Artigianale 001-nek aukción keresnek majd gazdát.

Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C 26