Igazán merész lépés volt az Alfa Romeo-tól az új 4C, hiszen egy nagyon nyers sportkocsit eresztettek az utcára, melyet valóban csak a versenypályán érdemes használni. Formatervére joggal lehetnek büszkék az olaszok, de ezzel nem volt mindenki annyira elégedett. Érezték ezt a Up Designnál, akik az Adler Grouppal közösen megalkották a Mole Costruzione Artigianale 001-est.

Szinte alig ismerhető fel az eredeti autó, melynek minden pontját alaposan átrajzolták. Jóval agresszívabb kinézetű lett és egész különleges megoldások kerültek rá. A lámpa formája például a Giuliát idézi, de itt a vetítőlencse mellett nincs LED-es csík, hanem szabadon áramlik a levegő. A gépháztető üveg helyett rács lett és itt is átdolgozták a lámpát. Nem hagyták érintetlenül az autó oldalát, egyedül az első tetőoszlopokkal nem tudtak mit kezdeni. A belteret viszont sötétbézs bőrbe húzták és pár ezüst kiegészítővel dobták fel.

Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C 2

Változatlanul 1,75 literes, négyhengeres turbómotor hajtja az 1 tonna körüli 4C-t. 240 lóerős teljesítményt és 350 Nm nyomatékot hoztak ki belőle. Eredeti formájában az autó 4,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége 258 km/óra. Az átszabott példánynak, vagyis a Mole Costruzione Artigianale 001-nek aukción keresnek majd gazdát.

Vadabb ruhát kapott egy Alfa Romeo 4C 3