Érdekes a hazai motorpiac jelenlegi helyzete a KGST-s típusokat illetően. Erre szakosodott szerelők, kereskedők gyakorlatilag vadásszák az olcsó, eredeti állapotú Simsonokat, amelyek borsos árcédulával szinte azonnal eltűnnek az országból, és találnak új gazdát a volt NDK területein.

Legalábbis ez a közvélekedés, és több Simson-rajongó is szeretné, ha nem csappanna tovább a hazai állomány. Ez az elhatározás tükröződik ezen a friss hirdetésen is, amelyben 32 Simson keres új gazdát 20-40 ezres darabáron.

Ezt az árat olvasva még az is a telefonért nyúl, aki nem akar Simsont otthonra, azonban van egy nagyon fontos kitétele az eladónak. Ez a gyűjtemény csak egyben eladó, és szándéka szerint később sem lenne megbontható.

“Mindenki szétcincálni,majd nagy haszonnak eladni szeretné,ami -természetesen-érthető is,de az eladó részéről nem elfogadható. Igen,tudja a 82 éves tulajdonos is,darabokban a sokszorosát éri a német piacon. Tudom,ezt nehéz megérteni a ma anyagias világban,de itt nem haszonszerzésről,harácsolásról van szó! A 82 éves tulajdonos azt szeretné,ha ez a gyűjtemény egyben maradna,és gyermekeinknek,unokánknak példával szolgálna: mit jelentett egy mai 40-50 évesnek a Simson,az akkori kommunista Magyarországon!

Ezért ennyi a darab ár,mert a tulajdonszerzésnek vannak kitételei is. Értsd úgy: Megvétel után nem rakhatod fel a mobile.de oldalra,nem cincálhatod szét,gondoskodnod kell-ellenőrizhetően-a motorok karbantartásáról,elhelyezéséről,járatásáról.és jógazda módjára kell ezt a gyűjteményt megőrizni. Aki úgy kezdi,hogy “megyek érte teherautóval,pakoljátok ki” nem a fent leírtak szellemében gondolkodik,és a tulajdonosnak joga feltételeket szabni,a vevőnek pedig jogában áll ezt akceptálni vagy elutasítani. Kérek minden Kedves fiatal Simson “rajongót”,olvassa el rendesen a hirdetést,NE csak a kép pillantása után nyomkodja a “Helló ez még megvan?” gombot,OLVASNI,ÉRTELMEZNI kérem!”

32 darab Simson nagyon olcsón eladó, de van egy feltétel 1