9 évvel az első generáció után mutatkozott be a második Chevrolet Corvette, mely már nem csak nyitható tetővel, hanem kupé változatban is elérhető volt. Egyesek szerint az egyik legszebb a C2-es Corvette, de ebben nem foglalnánk állást, hiszen nagyon erős a mezőny. Korai példányra bukkantak egy, a virginiai Alexandriában lévő garázsban. A lomok között ott állt a sötétkék színű, vörös belterű autó.

Első tulajdonosa 45 évig tartotta meg az autót, melyet később aztán hosszú ideig a garázsban tároltak. Az autó fényezése már nem az eredeti és az állapota sem kicsattanó, de nagyon hiteles lelet. A karosszériát természetesen rozsdának nyoma sincs, hiszen a Corvette-nek csak a váza fém. Nem mellesleg ez az első olyan Vette – ahogyan hazájában hívják -, melyet szélcsatornában is teszteltek, mégpedig a Caltech-nél.

Garázsban leltek rá erre a patinás Corvette-re 2

A motortérben egy 327 köbhüvelykes, befencskendezéses V8-as található, a Small Block 375 lóerős, hozzá négygangos kéziváltót kapcsoltak. A befecskendező rendszert, a fékeket, a hűtőt, az üzemanyag szivattyút és a futómű egyes elemeit is kicserélték, amikor újra kigurították a garázsból a Corvette-t. A többi már az új tulajdonos dolga lesz, leginkább a beltér mutatja elhasználtság nyomait. A piros bőr kárpitozásnak és a szőnyegeknek sem tettek jót az évek.

Garázsban leltek rá erre a patinás Corvette-re 3

Az 1963. április 1-jén gyártott autóhoz rengeteg képet csatoltak a hirdetésben és a dokumentációban sem lehet sok hiány, ahogyan az alábbi papírköteget szemléljük. Nem csoda, hogy a felújításra váró, patinás autóért valaki 15,1 millió forintnak megfelelő összeget adott végül.

Garázsban leltek rá erre a patinás Corvette-re 4