Talán senkit sem lep meg az a tény, hogy az autósok gyakorta gyorsabban hajtanak a megengedett sebességnél. Az is köztudott, hogy a sebességmérő berendezések néhol azért elnézőek a megfelelő mértékben. Azonban vannak autósok, akik jelentősen kicsúsznak ebből a tűréshatárból. Angliában akad egy hely, ahol az átlagnál gyakrabban esik meg ez a jelenség.

A brit AutoExpress számolt be arról, hogy az angliai Southampton Bitterne nevű városrészében, egész pontosan az A3024 Maybray King úton van egy traffipax, mely a hatóságtól kapott számok alapján nagyjából 5 millió font körüli összeget termelt három év alatt. A 30 mérföld/órás zónában tehát a 2015-ös, 2016-os és 2017-es évben összesen 1,87 milliárd forintnyi gyorshajtás gyűlt össze.

A southamptoni traffipax egyike a 10 legdolgosabb készüléknek az Egyesült Királyság területén. Második helyen a Greater Manchester-ban lévő Westbound 20-as és 19-es csomópontjában található. Ezek összesen 350 ezer gyorshajtót fotóztak már le és 35 millió font (bő 13 milliárd forint) bírságbevételt hoztak az önkormányzatoknak.