Mutathatunk statisztikákat, méréseket, videókat: azok, akik meg vannak győződve arról, hogy a biztonsági öv nem segít megelőzni a baleseteket, úgysem fogják elhinni. Hatványozottan igaz ez a kutyájukat a kalaptartón, a szélvédő alatt, vagy csak szimplán az ülésen szállító autósokra, hiszen mi baj történhet abból, ha egy pár kilós, puha szőrgombóc a nyakunkba zuhan?

Nos, ez attól függ, mennyivel mentünk: 40 km/óránál bekövetkező ütközés esetén az állat (valamint a gyermek, az esernyő, a táska, a számítógép… érted?) súlyának negyvenszeresével csapódik előre – egy huszonöt kilós kutyus egytonnás lövedékként söpri el az útjából az ülést, a gazdit, a szélvédőt.

Nem tudsz elképzelni egy egytonnás kutyát? Semmi baj, a Škoda reklámügynöksége megtette helyetted, nézd:

Nem szeretnél egytonnás kutyát? Kösd be az ebet speciális autós hámmal, ha utazol – ez a film üzenete.

A Škoda egyébként nem először nagyítja aránytalanra a környező világot: hat éve az Octavia RS bevezetésekor bizarrul túlfújt környezetben mutatták be a sportos szedánt – ahogy egyébként a szabadidőjárművek térnyerését elnézzük, még csak nem is túloztak ebben a ma már klasszikusnak számító reklámfilmben (amelynek utolsó kockáin egyébként szintén feltűnik egy gigantikus kutya.)