1989-ben, a Genfi Autószalonon mutatkozott be a Mercedes-Benz klasszikus modelljének, az SL-nek legfrissebb generációja, mely az R129 kódjelet kapta és egészen 2001-ig maradt gyártásban. A külső formaterv Bruno Sacco műve, ami jól látható is a karosszérián. Brémában készültek az SL-ek, több mint 213 ezer példány gördült le a szalagról a drága, nyitott tetejű luxusautóból. A képen még egy viszonylag korai példány látható, melyet 1991 novemberében loptak el egy kereskedésből.

Az ilyen lopott autók sorsa általában nem túl vidám, de ez a gyönyörű, kék metál SL500-as sokkal szerencsésebb volt. A szétbontás, újrafényezés és egyéb galádságok helyett gyönyörű állapotban vészelte át a közel három évtizedet. Most egy biztosítótársaság árulja az autót és bevallásuk szerint pár karctól eltekintve remek állapotnak örvend, amit a képek is bizonyítanak. A legnagyobb vonzereje azonban az, hogy csupán 1900 kilométer van az órájában. Így jóval értékesebb lehet, mint elsőre gondolhatják. Ez azonban az aukció végén derül majd ki.

Ebben a példányban az M119-es kódú 5 literes, V8-as szívó benzines motor dolgozik, mely 5500-as fordulaton adja le 322 lovas teljesítményét, ami mellé 470 Nm nyomaték társul. Álló helyzetből 6,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebesség 250 km/órában korlátozott.