Amikor egy 16×16-os katonai szállítójármű áll be a reggeli dugóba Moszkvában, arra még az oroszok is felkapják a fejüket. Főleg ha hátán nem holmi konténereket, hanem egy rakétának látszó tárgyat szállít.

a videó a hirdetés után indul

A képek alapján ez a gép minden bizonnyal egy MZKT-79221-es, vagyis a legnagyobb rakétaszállító, és állító, V12-es dízelmotorral 800 lóerővel. Elsődleges célja, hogy akár anya a gyermekét, hátán vigye a Topol-M/MR interkontinentális ballisztikus rakétát. Ez a kis semmiség gyakorlatilag az apokalipszis lovasa, a rakéta indítási tömege több mint 47 tonna, 1200 kg-os harci töltetet juttathat orbitális röppályára. A hatótávolság 10-11 ezer kilométernél nagyobb.

Orosz mindennapok: atomrakéta a dugóban 1Orosz mindennapok: atomrakéta a dugóban 2

Egy ilyen rakéta gyomrában három 500 kilotonnás robbanófej ülhet, amiből ha egy eltalálná Budapest belvárosát, akkor a belső 10 négyzetkilométer gyakorlatilag eltűnne, és még Budaörsön is harmadfokú égési sérüléseket szenvedne, aki a gombafelhőt bámulja.

Aki nem tudja elképzelni a látványt, annak segít az Egyesült Államok, az Operation Ivy hadműveletben pont egy ekkora töltetett robbantottak fel.