A Skoda 120L árait nem hajtotta fel annyira a KGST-nosztalgia, a gyűjtők inkább a ritka Rapidokra kattantak rá. Ezzel tulajdonképpen jól járnak az öreg autók szerelmesei, mert átlagos pénztárcával is beleülhetnek a múlt egy jól megőrzött, guruló szeletébe.

Véletlenül futottam bele Szörényi András 2005-ös cikkébe, ami már akkor felfestette a ma kialakult árhelyzetet: “Általános iskolában a Lada-Skoda drukkerség olyan kemény választóvonal volt az osztályban, mint ma a politikai hovatartozás. Néhányunknak négy keréken a Lada volt a világ közepe, igazi Skoda fanatikus egyetlen egy szorult az osztályba.

Most őszintén: ugye, hogy a 120L kanyarban sincs az ezerkettestől? Jó, könnyebb vezetni, kevesebbet fogyaszt, de ez kit érdekel? Miben ugratott át Ötvös Csöpi a balatoni kompra, mivel nyerték a Béke-Barátság Kupákat, miből volt a VFTS? Ladában, Ladával, Ladából.

Biztos voltam benne, hogy aki nem érti, mitől több egy Lada holmi Skodánál, azon nem lehet és nem is érdemes segíteni. Később megtanultam, hogy ezeket a beállítódásokat nevezik logikailag gyenge pontnak, amikor észérvek véletlenül sem hatnak az emberre.”

Ez a hirdetés nagyon ígéretes, a mai viszonyokat ismerve egy ilyen korú, rozsdamentes darab bőven megér ennyit annak, aki ilyen projektben gondolkodik, mert a 2-300 ezres lelakott darabokat csak komolyabb ráfordítással lehetne hasonló szintre hozni. 

 

“Eladó makulátlan állapotú gyári 120-as skodám minden féle utólagos fúrás-faragás nélkül! Az autó 2006-ban került hozzám, ahogy a mesében van egy idős házaspártól kereken 6465km-el! Az elején sem sokat használtam, aztán már csak találkozókra jártam vele, egyszer németországba is kimentem vele! Az autóval utoljára 2014-ben közlekedtem azóta le van rakva! Mindig garázsban állt így sehol egy rozsdafolt!

Gyönyörű öreg Škoda eladó, kevés kilométerrel, emberi összegért 1

Gyönyörű öreg Škoda eladó, kevés kilométerrel, emberi összegért 2

A képeken is látszik hogy a küszöb/sárvédők stb tökéletesek! A futás garantált 33ezer párszáz kilométer! Igazából gyűjtőknek vagy fanatikusoknak ajánlanám, az autó tényleg makulátlan gyakorlatilag azonnal OT-haztó! Tekintve hogy évek óta áll, némi törődést nyilván igényel! Papírjai rendben vannak, nyilván műszaki már nincs rajta, és ideiglenesen ki van vonva a forgalomból! Ez semmiben sem probléma meg semmit nem gátol, ugyanis amint megveszed az autó automatikusan visszahelyeződik a forgalomba, neked csak a műszakit kell majd rá intézni, meg nyilván át kell írni!”

Gyönyörű öreg Škoda eladó, kevés kilométerrel, emberi összegért 3

Gyönyörű öreg Škoda eladó, kevés kilométerrel, emberi összegért 4