Minden idők egyik legmegosztóbb formatervezője a ma 60-as éveiben járó Chris Bangle. Az amerikai dizájner 1981-ben kezdett el dolgozni az Opelnél például a Junior nevű tanulmányautón. Ezt követően a Fiatnál helyezkedett el és dolgozott a második generációs Pandán is, de az első igazán jellegzetes munkája az ék alakú, éles vonalakkal húzott Fiat Coupé volt. Utána jött életének leghíresebb korszaka a BMW-nél.

Nézd meg, mit gondolt Bangle a formatervezésről 1

1992-ben ő volt az első amerikai vezető formatervező a bajoroknál és kétség kívül nyomot hagyott a márka történetében. Feladata a BMW felfrissítése volt, ami sikerült is. Bár a rajongók egy időben még aláírásokat is gyűjtöttek a leváltására, végül a modellek váratlanul sikeresek lettek a nehéz gazdasági helyzet ellenére is. Legjellegzetesebb munkája az E65-ös kódjelű 7-es sorozat, melynek farát Bangle butt-nak is szokás hívni. Pedig Bangle minden hagyományos stílusjegyet megtartott, csak a határokat feszítette a végletekig.

Nézd meg, mit gondolt Bangle a formatervezésről 2

Az alábbi előadását még 2007-ben tartotta és természetesen az autók formaterve a fő témája, melynek akárhogy is, de nagy szakértője Chris Bangle: