1998-ban jelent meg a 3-as BMW negyedik generációja, mely minden korábbinál sikeresebb modellnek bizonyult és rendkívül sok változatban elérhető volt. Modern felszerelései, a bajoroktól megszokott vezetési élmény és a klasszikus forma pedig már új korában is vonzotta a vevőket. A tetőpont a modellfrissítés után, 2002-ben volt, amikor 561 249 kelt el belőle egy év alatt. Ennek megfelelően persze nem egy kifejezett ritkaság, de a jó állapotú példányokat így, a youngtimer kor felé közeledve érdemes megbecsülni. Az alacsony futásteljesítményűek meg persze később is nagy értéknek számítanak majd, mint ez az ezüst 330i, amit az eBay-en hirdet denveri tulajdonosa.

Az autó igazán megnyerő specifikációjú, hiszen az ezüst színt az M Tech 1 lökhárítók dobják fel, valamint 17 olos Styling 68 alufelnik. A beltér kellemes világosszürke bőr és az opciós tételeket sem sajnálták az autóból. Van elegáns fabetét, sportülések, multikormány, digitklíma, Harman Kardon hifi és automata váltó, mely talán az egyetlen fájó pontja a hirdetett 330i-nek. A 17 éves autóban csupán 15 345 km van, ami azt jelenti, hogy évente átlagosan alig több mint 900 kilométerre vették elő. Innen nézve már kevésbé csoda, hogy közel 5 millió forintnak megfelelő összegért kínálják.

Csak évi 900 kilométert futott ez a 3-as BMW 2

A motorterében 3 literes, soros, hathengeres szívó benzines dolgozik, melynek 231 lóereje és 300 Nm nyomatéka elegendő az autó dinamikus mozgatásához. Álló helyzetből 100-as tempóra 6,8 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége pedig 250 km/óra.

Csak évi 900 kilométert futott ez a 3-as BMW 3