Trolibusz robbant le január 12-én, szombaton a budapesti Róna utca és a Thököly utca kereszteződésében, éppen a csomópont közepén. Ezzel persze nem kis akadályt képzett a busz, de éppen arra járt Vincze Márton raliversenyző, aki felajánlotta segítségét és fekete Audi A4-esével vontatta el a trolit.

Pár száz méteren keresztül húzta a csuklós trolit, majd egy buszmegállóban álltak félre, így nem lett szerencsétlen akadály a buszból. Egy másik trolivezető azonban nem tartja jó ötletnek az ilyesmit, mert szabály szerint ilyen esetben nem minden segítséget fogadhatnak el a járművezetők. Ennek oka, hogy több áramütést okozó pont is található a trolikon.

A BKV Zrt. nyilatkozata szerint „a járművezető kötelessége szerint jelezte a hibát a diszpécsernek, vonalműszaki és vontatási segítséget kért. A KRESZ szabályozásának értelmében azonban a trolibusz vezetőjének meg kellett volna várnia a vontatásra szabályszerűen alkalmas vontató jármű kiérkezését. Az érintett járművezető kollégánk az eset miatt szóbeli figyelmeztetésben részesült.”