Még 1966 decemberében vásárolta meg Kathleen Brooks az ő piros Volkswagen Bogarát, melyet Annie névre keresztelt. Kathleen háromszor küzdött meg a mellrákkal, így most olyan embereknek nyújt segítséget, akik szintén a betegségben szenvednek vagy túlélték azt. Nekik nyújt kényelmi és kozmetikai ellátást ezen időszak alatt. Az eltelt 51 év alatt 563 500 kilométert tett meg a németek ikonikus típusával. Amikor a Volkswagen meghallotta ezt a történetet, egyből felajánlották segítségüket a 71 éves Brooksnak.

A tulajdonos ragaszkodik az autójához, hiszen elmondása szerint pontosan olyan, mint ő. Kicsit már koros és ez látszik is rajta, de még mindig vígan fut a Bogár, ezért aztán meg sem próbálták rábeszélni egy új modellre, hanem felújították neki Annie-t. A folyamat 11 hónapig tartott és összesen hatvan gyakornok és szakember dolgozott rajta. Rossz állapotban volt a futómű és a váltó, de a kasztni több pontja is nagyon elrozsdásodott már és elektromos problémák is felütötték fejüket.

51 év után újították fel ezt a Volkswagen Bogarat 2

Rengeteg új alkatrészt használtak, de felújítottak 357 darab eredetit is. A részleteket sem hagyták veszni, még a tulajdonos által ablakra ragasztott matricákat is megalkották újra. A vörös fényezést a kesztyűtartóban található mintából tudták újra kikeverni. néhány ponton azért javítottak is az autón, például elöl már tárcsafékek lassítják, az ülések bőrkárpitozást kaptak, valamint bluetoothos rádiót. Újjáépítették a motort és a futómű is jobb lett, mint korábban.

51 év után újították fel ezt a Volkswagen Bogarat 3

Az autót a Volkswagen Mexikóban található pueblai gyárában újították fel és a projekt vezetője, Augusto Zamudio elmondta, hogy a restaurálás során nem a múzeumi szempontok voltak előtérben, hanem az, hogy az autó még hosszú évekig újra jól használható legyen.