Kedves olvasónk, Panamerás Márton küldte nekünk ezt a magyar egyéni rendszámot, amit Budapesten fotózott este az előtte haladó Ford Mustangon. Ahogyan levelében ő is megírta, tökéletesen passzol az autóhoz, hiszen az amerikai izomkupé valódi játszósautó, a szám pedig nyilván a teljesítményre utal. Reménykedünk benne, hogy a kreatív tulajdonosnak nem csak a városi dugó jut a V8-as mögött ülve.

Sokat elárul az autóról ez a magyar rendszám 1

Tudod, mennyibe kerül egy egyedi vagy egyéni rendszám?

A karakterek elosztása és az ára. Az egyedi rendszám karaktereinek számából eredően feltűnőbb, hiszen 4+2 vagy 5+1-es elosztású. Vagyis két lehetőségben igényelhető: 4 betű + 2 szám, 5 betű + 1 szám.

Az egyéni rendszám lényegében egy szabadon válaszható 3+3-as elosztású, egyénileg legyártott rendszámot jelent. Első ránézésre megegyezik a hagyományos rendszámokkal, általában akkor okoz feltűnést, ha a kezdő karakter az ABC-nek egy olyan betűje, ahol még nem tart a rendszámkiadás. A karakterelosztás mellett a másik jelentős különbség az ár. Az egyedi rendszámtáblák legyártatása, kiadása és engedélyeztetése 2009 óta 435 000 Ft, az egyéni rendszámtábláké pedig 112 450 Ft.