Egyik olvasónk, György hívta fel a figyelmünket az alábbi szabálytalanságra, amelyet egy Csongrád megyei Facebook-oldal tett közé üzenőfalán. A balról érkező bringást állítólag hidegen hagyta a stoptábla, és lassítás nélkül rongyolt át az úttesten. Aztán még neki állt feljebb.

Egy újabb gyöngyszem Makóról a Kálvária u. Szép u. kereszteződéséből, ahol egy szabálytalan kerékpárral közlekedni próbáló személy az „Állj, elsőbbségadás kötelező!” (STOP) tábla ellenére lassítás nélkül a felsőbbrendű védett úttestre hajtott, igaz, a járművezetőt csak minimális lassításra kényszerítette, de annak hangjelzésére jobb kezével nemzetközi jelzést adott ahelyett, hogy megelőzően a rá vonatkozó KRESZ szabályok szerint járt volna el.

Ezúton is gratulálunk neki.

Sajnos az ilyen magatartásúak miatt tartják kollektíven szabálytalannak a legtöbb kerékpárost, de szerencsére tudjuk, hogy a legtöbb szabályosan közlekedik, és autósban is van olyan, aki jobban tenné, ha nem közlekedne – Forrás

Összecsaptak az autósok és a bringások egy bunkó és szabálytalan makói kerékpáros miatt 1

Erre reagálva kisvártatva befutott a nap kommentje is, amelyet valószínűleg egy bringás írt. Egyelőre nem tudjuk eldönteni, hogy komolyan gondolta, vagy csak ironizál.

Összecsaptak az autósok és a bringások egy bunkó és szabálytalan makói kerékpáros miatt 3