Átlagos szituáció, amivel nap mint nap találkozunk, és ami abszolút megoldható lenne defenzív, higgadt magatartással, de a belsőben nyomulók agresszív rétege nem csak a követési távolság fontosságát felejti el a nagy igyekezetben.

Olvasónk körülírta a helyzetet, az időjárásnak, körülményeknek megfelelő tempóban haladt, amikor hirtelen felbukkant mögötte a mindenkinél jobban törtető sofőr: “Ami nincs a videón: A fehér kamion mellé érve érkezik meg a nyakamra a Skoda a következő módon: Mögöttem jön egy autó normális távolságban. Hirtelen meglátok 2 lámpát majd egy szélvédő követ a középső visszapillantóból.

Mivel magam mögött nem tudok követési távolságot tartani így ilyenkor rásimítok a fékre. Nem nem feltétlen fogok lassulni is, de hátha zavarja a mögöttem lévőt, hogy megy a féklámpám és az nagyon közel van. Természetesen amint lett helyem és lehetőségem kihúzódtam jobbra.

Aztán ő szépen rámhúzta a kormányt majd VÉSZFÉKEZETT (villog a hátsó féklámpa!).

Aki azt mondja, hogy menjek gyorsabban: Óra szerint 120-130-al mentem. Ilyen takony időben én ennyit érzek BIZTONSÁGOSNAK.

Aki az mondja, hogy a belő sávban mentem tartósan. Szerintem a két kamion között senki nem húzódik csak azért jobbra, hogy miután kiért jöhessen is vissza. Nem volt olyan hatalmas a távolság ott.

Mögöttem is jött egy autó, normális távolságot tartva. Kettőnk KÖZÉ sikerült megérkeznie úgy, hogy majdnem nekem jött. Nyilván nem szép dolog fékezni a belső sávban emiatt én is hibás vagyok, de szerintem jobbról előzni, plusz autókat ilyen idegbeteg módon letúrni sem az.”

a videó a hirdetés után indul