A Magyar Közút által üzemeltetett kamerarendszer a köz érdekeit szolgálja, szinte minden forgalmasabb, fontos útról élő képet adnak, így bárki megnézheti, mi a helyzet az útjába eső, adott szakaszon.

Nyilván kevesen foglalkoznak ezzel, általában araszoló autók, üres utak, esetleg eső, hó látható az élő közvetítésen. Egy kamera viszont kiemelkedik mind közül. A Dobogókőre vezető utat figyelő egység már jó pár éve az autórajongók kedvence.

Először praktikus okokból került látótérbe, hiszen ez a szakasz az egyik legkedveltebb út a havas körülményekre edzők körében, a kamerán pedig látszik, hogy érdemes-e indulni. A fiatalok pedig előrelátóak, még az országot elborító fehér lepel érkezése előtt tudni akarják, mit enged a technika, mennyire képesek biztonságosan úton tartani autójukat.

Ez a magyar forgalomfigyelő kamera már látott cifra dolgokat 1

Ezért a látványért lett népszerű a Dobogókőnél felállított kamera

Egy idő után viszont itt is megjelentek az online poéngyárosok, akik a kamera előtt pózolva, képernyőmentést csoportba dobva vadászták a lájkokat. Látott ez a webkamera már mindent, lehúzott nadrággal ilyen-olyan okból megálló autóst, “kivégzési jelenetet”, rendőrségi igazolást.

Ez a magyar forgalomfigyelő kamera már látott cifra dolgokat 2

A fiatal sofőrök ide járnak gyakorolni a biztonságos téli vezetés alapjait, nyilván a vezetéstechnikai képzés jobb volna!

Ez a magyar forgalomfigyelő kamera már látott cifra dolgokat 3

Vannak, akik egész új szintre emelték a neten elérhető webkamerás előadásokat

Ez a magyar forgalomfigyelő kamera már látott cifra dolgokat 4

A rendőrség is segíti a zavartalan közlekedést a nehéz körülmények között

Erre a jelenségre, illetve annak a legújabb fejezetére akadtak rá az Indexen is, de az oknyomozói kapacitást nem erre a fontos ügyre összpontosították, így a térfigyelő történetének kibontása ránk maradt.

Ez a magyar forgalomfigyelő kamera már látott cifra dolgokat 5