Gary Duncannek autókereskedése van az amerikai Virginia állam Christiansburg nevű városában, ami önmagában nem igazán különleges. Az ő telephelyén azonban nem Camarók és platós Silveradók sorakoznak, hanem igazi japán autók egyenesen a felkelő nap országából. Gary nem csak üzleti megfontolásból döntött a különleges kereskedés mellett, egyszerűen elragadta a japán autós világ. Egész pontosan egy típus, a Nissan Figaro, melyből mára több mint százat tárazott be.

Rengeteg japán autót halmozott fel ez az amerikai kereskedő 1
Rengeteg japán autót halmozott fel ez az amerikai kereskedő 2

Rengeteg japán autót halmozott fel ez az amerikai kereskedő

Rengeteg japán autót halmozott fel ez az amerikai kereskedő

Rengeteg japán autót halmozott fel ez az amerikai kereskedő 8
Rengeteg japán autót halmozott fel ez az amerikai kereskedő 9
Rengeteg japán autót halmozott fel ez az amerikai kereskedő 10
Rengeteg japán autót halmozott fel ez az amerikai kereskedő 11
Rengeteg japán autót halmozott fel ez az amerikai kereskedő 12
Fotó megosztása:

Még az 1989-es Tokiói Autószalonon szeretett bele a Nissan Figaro retrós kisautóba, ekkor határozta el, hogy egyszer muszáj szereznie egyet. Az autó gyártása 1991-ben kezdődött meg és az amerikai hatóságok csak 25 éves kora után engedik be az Egyesült Államok területére ezeket az autókat, ezért 2016-ot jelölte ki Gary a nagy lépésre. Közben más japán autókat is beszerzett a Nissan S-Cargo furgontól a tűzoltón át egészen az Autozam AZ-1-esig.

Rengeteg japán autót halmozott fel ez az amerikai kereskedő 13

Akad még Honda City Turbo 1984-ből, Suzuki Cappucino és Toyota Sera is a kollekcióban. Akárcsak Toyota Century vagy épp Mitsubishi Delica. Összesen nagyjából 700 autója van, melyeket főleg japán aukciókon szerez be. Felújításra szoruló és rozsdás példányokkal nem foglalkozik, kizárólag jó állapotban lévő darabokkal.