Nyolc évvel azután, hogy életre keltette a kompakt crossoverek szegmensét, legördült az egymilliomodik Juke a Nissan sunderlandi gyárának futószalagjáról. Átlagosan minden 105. másodpercben elkészül egy vadonatúj Juke.

A jellegzetes megjelenéséről ismert 2018-as Juke számtalan lehetőséget kínál a külső és az utastér testre szabására. Az összes felszereltséggel és a számtalan egyedi kiegészítővel együtt az ügyfelek több mint 23 ezer kombináció közül választhatják ki legújabb Juke-változatukat.

A sunderlandi gyár egymilliomodik Juke-ja egy Tekna felszereltségű jármű volt, Élénk kék színben, amely a legújabb szín a kínálatban.

“Az egymilliós mérföldkő elérése hatalmas eredményt jelent a típus történetében” – mondta Kevin Fitzpatrick, a Nissan Europe gyártással foglalkozó alelnöke.

“Nyolc évvel ezelőtt még csak a Juke-hoz hasonlót sem láttunk – egy teljesen új szegmenst hívott életre és egy jellegzetes, korábban soha nem látott formát vezetett be a piacra. Ma már egymillió ügyfelet tudhatunk magunkénak -a Juke megőrizte vezető helyét a szegmensben. Fantasztikus érzés látni, hogy a 2018-as modell ugyanolyan népszerű, mint az első változat, mely 2010-ben gurult ki a gyárból.”

A 2006-tól gyártott, és a crossoverek piacán a Nissan vezető szerepét megalapozó, úttörő jelentőségű Qashqai után a Juke volt a második crossover, amely ebben a gyárban készült. Immár több mint hárommillió Qashqai-t gyártottak Sunderlandben, megelőzve a Micrát (2,4 millió) és a Primerát (1,5) a gyárban egymilliós darabszámot elérő típusok mezőnyében.

Az egymilliós szám magában foglalja a prémium sportváltozatot, a Juke NISMO-t, melynek gyártása 2012-ben indult el a sunderlandi gyárban. Az értékesítési statisztikák szerint a Juke fekete színben a legnépszerűbb az európai vásárlók körében, és ez a legnépszerűbb választás az utastér és a külső egyedi kiegészítők terén is.

A Juke továbbra is rendkívül sikeres, 2017-ben Európában 95 000 példány talált gazdára. Az új változat jellemzői közé tartozik az összetéveszthetetlen, sötét króm színű új V-motion hűtőrács, a sötétített lámpatestek és a visszapillantó tükrök sötétített irányjelzői. A LED-es ködlámpa Acenta felszereltségi szinttől most már az alapfelszereltség része.

Három új, 16, illetve 18 hüvelykes könnyűfém keréktárcsa is bekerült a kínálatba, szintén Acenta szinttől. Akik még több dizájnt vinnének autójuk megjelenésébe, Tekna felszereltségi szinten színes díszítőelemeket is rendelhetnek a felnikhez.

Az utastér további egyedi kiegészítőkkel is felruházható eloxált narancssárga és eloxált kék színekben. Mindemellett választhatók műbőr ülések, kartámasz, valamint műszercsoport-árnyékoló színes dupla varrással. A Juke-hoz elérhető a BOSE Personal hangrendszer is, mely kimagasló minőségű és magával ragadó 360 fokos hangélményt nyújt a vezető fejtámlájába épített hangszórókkal.

A Juke olyan innovatív Nissan-technológiákat is kínál, mint az Intelligens 360 Fokos Parkolókamera, mozgó tárgyak észlelése funkcióval, Sávelhagyásjelzés és Holttér figyelő rendszer.