Az egyik legtöbbször látott módszer a Shell kútnál, vagyis a Szilas pihenőhelynél történő kerülés. Egész hosszú szakasz, a végén mindössze egy stop táblával, az időnyereség szinte garantált. Sokan kihasználják a lehetőséget, a sorban állók pedig bosszankodnak.

A videó alatt természetesen beindult a közösségi adok-kapok. Van, aki szerint ez abszolút bunkó dolog: “A poszt azokról az önző szemetekről szól, akiknek sima ügy az előretolakodás, meg azokról a parasztokról akik itt is bevallják hogy ugyanezt csinálják. Ők képviselnek egy “szintet”, akik még azt sem látják be, hogy ez mekkora egy pitiáner dolog. Mindenesetre átlag alattiakra is szükség van, különben hogy létezhetne az átlag?:) Hajrá előre a javuló közlekedési morál felé…”

“Én is így csináltam mikor Dunakesziröl jártam. Nem moslék, élelmes.”

“Kresz szerint szabályos, erkölcsileg paraszt. Igen, mert más kárára rövidít.”

Régen érlelem már a témát, több ilyen hely is van a városban, ahol a KRESZ szabályait betartva is kerülhető a sor, igaz, lehet, hogy pont pár másik autós életéből másodperceket lopva. Jó példa a 4-es út kereszteződése Üllő és Gyömrő felé. Ott a hosszú sor mindig egyenesen Szolnok felé torlódik, Gyömrő irányába kevesebben kanyarodnak.

Tahóság a benzinkúton levágni az utat Budapest felé? 1

Elég csak beállni ebbe a sorba, majd a kanyar után kényelmesen megfordulni, és indulni balra, Szolnok irányába. Fél perc spórolás szinte mindig benne van a manőverben, még ha a lámpa nem is adja ki.

Tahóság a benzinkúton levágni az utat Budapest felé? 2

Vagy az M0-s lehajtón Szigetszentmiklós felé. Itt is az ellenkező irányba kanyarodva tudunk a cél felé haladni, bár a megfordulás kicsit problémásabb. Általánosan elmondható, hogy ezt a dupla csavaros kanyarodást sokan sok helyen alkalmazzák, a kérdés már csak az, hogy etikus mindez, vagy mindenki üljön szépen sorba, várva a bebocsátást?