Jó kávét egy jó kotyogóssal, mondjuk a Bialetti Brikkával is lehet főzni. A profi eszpresszóhoz még rá kell locsolnunk pár tízezer forintot, de az igazán mutatós, ipari szintet hozó karos gépek is megállnak pár százezerből.

Innen már csak a divat, és a villantási faktor hoz többet a kávégépek világában, és természetesen ennek a műfajnak is megvan a maga csúcsa. Esetünkben az Espresso Veloce Royale 01-es, ami a kávéfőzés mellett arra jó, hogy a vendég arcába ordítsa a hatalmas vagyon tényét, no meg azt, hogy a tulajdonos hithű F1-rajongó.

Mert a 18 karátos fehér arannyal, gyémánttal, arannyal kevert karbonszállal készült gép a kilencvenes évek F1-es versenymotorját mintázza, méghozzá elég élethűen. A V12-es motorról nem hiányoznak az ITB tölcsérek, sőt még a kuplungszerkezetet is megmintázták.

A géphez még tartozik egy négydarabos csészekészlet, stílusban passzoló, pazar díszítéssel. Végül jöjjön a legfontosabb információ, az ár. A drágakövekkel megpakolt 65 kilogrammos alkotásért 165 000 fontot, vagyis körülbelül 60 millió forintot kérnek.

Ez a V12-es kávéfőző tízmillió adag után se hozza be az árát, nem is azért készült 1Ez a V12-es kávéfőző tízmillió adag után se hozza be az árát, nem is azért készült 2Ez a V12-es kávéfőző tízmillió adag után se hozza be az árát, nem is azért készült 3Ez a V12-es kávéfőző tízmillió adag után se hozza be az árát, nem is azért készült 4