Bármennyire is furcsa és költséges hóbortnak tűnik vénséges műszaki cikkeket gyűjteni, az autók halmozása az egyik legjobb befektetés ma. Persze nem árt pontosan tudni, hogy mibe önti az ember a végtelen sok pénzt. Eleve drága ritkaságokat gyűjteni az álmoskönyv szerint szerencsés, mert ezeknek az autóknak rövidke zuhanó szakasz után az értéke meredeken felfelé kúszik az idők folyamán, így a megfelelő ponton érdekes túladni rajtuk. Pontosan ezt teszi egy Los Angeles-ben élő gyűjtő is, akinek autó most bukkantak fel a neten.

Ritkaságok hatalmas kollekcióját hirdetik az óceánon túl 1
Ritkaságok hatalmas kollekcióját hirdetik az óceánon túl 2

Ritkaságok hatalmas kollekcióját hirdetik az óceánon túl

Ritkaságok hatalmas kollekcióját hirdetik az óceánon túl

Ritkaságok hatalmas kollekcióját hirdetik az óceánon túl 10
Ritkaságok hatalmas kollekcióját hirdetik az óceánon túl 11
Ritkaságok hatalmas kollekcióját hirdetik az óceánon túl 12
Ritkaságok hatalmas kollekcióját hirdetik az óceánon túl 13
Ritkaságok hatalmas kollekcióját hirdetik az óceánon túl 14
Ritkaságok hatalmas kollekcióját hirdetik az óceánon túl 15
Ritkaságok hatalmas kollekcióját hirdetik az óceánon túl 16
Fotó megosztása:

Nem nagyon válogatott a márkák közül, valószínűleg mindent beszerzett, ami szívének – és utóbb a pénztárcájának – kedves volt. Így aztán a háromkerekű, angol Morgan-től az M-es BMW-ken át egészen a Ferrarikig minden akad a listában. Természetesen amerikai autó is akad rajta, például egy 80500 kilométert futott, kékDodge Viper ACR, melyből csak 72 darab készült.

Ritkaságok hatalmas kollekcióját hirdetik az óceánon túl 17

Az autók többnyire keveset futottak, mint a fent látható Porsche 911 GT3-as is, melyben 25760 kilométer van és a tulajdonos szerint még egyszer sem hajtották meg versenypályán, ami valahol azért szomorú. A mögötte álldogáló Jaguar E-Type szinte kötelező eleme minden kollekciónak, ez itt éppen egy kiválóan felújított, makulátlan dokumentációval rendelkező darab, mely veteránoknak rendezett szépségversenyen is díjazott volt már.

Ritkaságok hatalmas kollekcióját hirdetik az óceánon túl 18

Láthatóan szép állapotban van az Estoril kék BMW M3-as is, órájában kevesebb mint 107 ezer kilométerrel ez sem meglepő. Akad még 1991-es évjáratú M5 és 2011-es M3 is az eladó autók között. Valamint olyan Mercedes-Benz 190E 2.3-16 is, melyet Senna hajtott 1984-ben, a Nürburgring megnyitóján. Akad még ezen kívül Ford GT és 3000 kilométer alatti futásteljesítményű McLaren P1 is. Ezeknek az értéke önmagában is hajmeresztő, a teljes kollekcióé pedig annyira rettentő nagy szám lehet, hogy a hirdetésben ki sem merték írni.