Már lassan meg sem lehet számolni azokat a kis vállalkozásokat, amelyek Porsche 911-esen dolgoznak valamilyen formában. Ott van a régóta ismert Ruf vagy éppen a Singer, akik mindenkinél jobban élik a retrót. Bőséggel akadnak ilyenek és most itt a DP Motorsport is, amely rögtön egy igazán gusztusos darabbal száll be a játékba. Ahogyan a legtöbb régebbivé alakított új Porsche 911-es, úgy az ő művük is a 964-esen alapul, amire a klasszikus modell stílusjegyeit aggatják rá. A kreációt el is nevezték The Speedy Irishmannek az autó zöld színe miatt.

Ismét egy retrós álom-Porschét készítettek 1
Ismét egy retrós álom-Porschét készítettek 2

Ismét egy retrós álom-Porschét készítettek

Ismét egy retrós álom-Porschét készítettek 16
Ismét egy retrós álom-Porschét készítettek 17
Ismét egy retrós álom-Porschét készítettek 18
Ismét egy retrós álom-Porschét készítettek 19
Ismét egy retrós álom-Porschét készítettek 20
Ismét egy retrós álom-Porschét készítettek 21
Ismét egy retrós álom-Porschét készítettek 22
Ismét egy retrós álom-Porschét készítettek 23
Ismét egy retrós álom-Porschét készítettek 24
Ismét egy retrós álom-Porschét készítettek 25
Ismét egy retrós álom-Porschét készítettek 26
Ismét egy retrós álom-Porschét készítettek 27
Ismét egy retrós álom-Porschét készítettek 28
Fotó megosztása:

A DP Motorsport csapata a Carrera 2-esre készített karbonból karosszériaelemeket, mellyel 25 milliméterrel szélesedik ki az autó. A lámpákat, króm ablakkereteket és a tükröket, valamint számtalan apróságot cseréltek ki, hogy elsőre valóban egy 70-es évekbeli 911-esnek nézzen ki a Porsche. Belül már nem törték magukat ennyire, a műszerfalat alcantara borítja, a műszeregység krómkerete, zölddel írott számlapja és a kockás kárpit hozza meg a régi idők hangulatát. Egyébként a beltér alapján elég világos, hogy valami csavar van az autóban. Ráadásul a rádió helyén a Porsche Classic navigációs rendszere található.

Ismét egy retrós álom-Porschét készítettek 29

A motortérben a korábbi 3,6 literes helyett egy 3,8-as, hathengeres boxer található. Természetesen léghűtéses, ahogyan azt illik. A 321 lóerős blokkhoz a Porsche G50-es ötfokozatú sebességváltóját társították és megkapta az RS mechanikus önzáró differenciálművét. KW Clubsport futómű került alá, a Fuchs felniken pedig Michelin Pilot Sport gumik feszülnek. Az autó ára ebben a formában 65,5 millió forintnak felel meg.

Ismét egy retrós álom-Porschét készítettek 30