Nemcsak kocsikat gyártanak az autógyártók, de sok más termék fejlesztésében is segédkeztek. Az alábbi összeállításban összeszedtük a legérdekesebbeket.

10 fura dolog, amit autógyártók készítenek 1

Az Audi 2016-ban úgy érezte, autóival már meghódította a Földet, így irány a Hold. A holdjáró koncepcióját tudósokkal együttműködve alkották meg az ingolstadtiak, de a légkört, még nem hagyta el a jármű.

10 fura dolog, amit autógyártók készítenek 2

2014-ben készítette el a BMW az Egyesült Államok csapatnak a képen látható bobot. A szakág amerikai vezetője szerint a szénszálas anyagból készült eszköz az egyik leggyorsabb, amit életében látott.

10 fura dolog, amit autógyártók készítenek 3

A Chevrolet gyártmánya a képen látható doboz, melynek célja, hogy menedéket nyújtson a denevéreknek. 2015 óta több mint 700 ilyen házikó épült Észak-Amerikában, ráadásul a márka elektromos autója, a Volt újrahasznosított elemeiből készül.

10 fura dolog, amit autógyártók készítenek 4

Aki ismeri a Lamborghini történetét, az tudja, hogy a márka először traktorgyártással foglalkozott, mielőtt a sportautók terepére merészkedett. Meglepő lehet, de manapság is lehet kapni a bikás logóval ellátott traktorokat.

10 fura dolog, amit autógyártók készítenek 5

Nem csak gyors autókat, gyors bicikliket is gyárt a McLaren. Egy kerékpárgyártóval együttműködve született meg a fenti modell, mely teljes egészében szénszálas anyagból készült.

10 fura dolog, amit autógyártók készítenek 6

A Peugeot is híres kerékpárjairól, még Tour de France-győzelmük is van, ám a gasztronómia területére is betört a francia cég. Számos őrlő-daráló termék közül választhatunk, emellett borospincénket is feldobhatjuk esetleg egy oroszlános logóval ellátott üveggel vagy dugóhúzóval.

10 fura dolog, amit autógyártók készítenek 7

Porsche-méz. Érdekes kombináció, de a vevők gyorsan veszik Lipcse mellől származó édességet, mindössze pár nap alatt elfogy az éves készlet az ajándékboltból.

10 fura dolog, amit autógyártók készítenek 8

Sokáig kéz a kézben járt a Rolls-Royce autós és légi üzletága. Ma az autós részleg a BMW tulajdona, ám a levegőben ők az egyik legnagyobb hajtőműgyártók.

10 fura dolog, amit autógyártók készítenek 9

Számos versenytársukkal ellentétben a Toyota szinte csak olyan dolgokkal foglalkozik, aminek kereke van, és motor hajtja. Egy kivétel mégis akad, méghozzá a vízen. Leginkább Japánban találkozhatunk Toyota felirattal ellátott hajókkal, melyekből a kor szellemének megfelelően még hibrid is akad.

10 fura dolog, amit autógyártók készítenek 10

Már 45 éve gyárt a Volkswagen kolbászt, amit egy 30 fős kis csapat készít Wolfsburgban. Meglepő de több kolbászt ad el a világ egyik legnagyobb autógyártója, mint autót.