Elsőre elcsodálkozva néztem a fotókat, de gondoltam, hogy a napi színesbe ennél több nem kell, és egyértelmű a helyzet: biztos nagyon sietett, otthagyta, elfelejtette a BMW i3 sofőrje, amiért így állt meg.

De mégis felmerült a kérdés: miért áll meg valaki ennyire nyilvánvalóan szabálytalan módon? Ez az autós tudatosan blokkolt le két üres, villanyautók számára fenntartott, töltőoszloppal ellátott parkolóhelyet.

Elsőre azt hinnéd, ez a bunkó parkolás netovábbja, közben a BMW-s a bosszúálló áldozat 1

Olvasónk fotója a harmadik fél szemszögéből. Itt két üres hely, és egy autó, amitől nem lehet hozzáférni a töltőoszlophoz

Elsőre azt hinnéd, ez a bunkó parkolás netovábbja, közben a BMW-s a bosszúálló áldozat 2

A sztori több villanyautós közösségben is felbukkant, és a kommentek között turkálva hamar kiderült az igazság, az i3 sofőrje tulajdonképpen egy bosszúálló áldozat, aki két helyfoglaló autónak állta el az útját. A következő fotón látható két kocsi már befejezte a töltést, de nem csatlakoztatták le őket, így blokkolva a hozzáférést a villanyautósok számára oly értékes oszlophoz.

Az más kérdés, hogy a bosszúállás nem hatotta meg a két autót, a padkán áthajtva simán távoztak a helyszínről, így a reggel érkező, a helyzet előtt harmadik félként értetlenül álló e-autós járt inkább pórul.

Elsőre azt hinnéd, ez a bunkó parkolás netovábbja, közben a BMW-s a bosszúálló áldozat 3

A képen látható a két GreenGo-s Volkswagen e-Up, és mögöttük a BMW i3

A fotó tanulsága alapján a helyeket a GreenGo két bérautója foglalta el, a 2016 óta működő autómegosztó szolgáltatás pedig örök vitatéma a villanyautósok körében, mivel a cég Volkswagen elektromos autói publikus töltőkön veszik fel az energiát, így a wattokra vágyók gyakran találkoznak a 100 autót számláló flotta valamelyik tagjával. Amint épp tölt, vagy épp már nem.