Az első hibát akkor vétették, amikor nem tartották be a megfelelő követési távolságot. A másodikat pedig akkor, amikor az autópályán többen is kipattantak a kocsiból és elkezdtek vitatkozni.

Biztosan kiment a fejükből, hogy itt bőven 130 km/órával közlekednek és egy álló kocsisor a pálya belső sávjában egy életveszélyes időzített bomba.

Dacă vă întrebați de ce era aglomerat pe A1 (16:55) pe la km 2X (douăzeci și ceva). A fost aglomerat datorită unui accident), s-a eliberat și buf iar.

Közzétette: Alex Stoica – 2018. szeptember 30., vasárnap

 

Magyarországon általános érvényű szabályozás van érvényben, miszerint egy járművel a másikat csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött – ennek hirtelen fékezése esetében is – meg lehessen állni. A KRESZ szerint a 3,5 tonnánál nehezebb és a 7 métert meghaladó járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, mely lehetővé teszi legalább egy személyautó előzést követő biztonságos besorolását. Ha valakit fülön csípnek a követési távolság megszegésért, akkor közúti veszélyeztetés címén 5-től 150 ezer forintig terjedő büntetést, vagy súlyosabb esetben akár legfeljebb 60 napos elzárást is kaphat.

Megfelelő követési távolságot azonban nem a bírságok elkerülése miatt, hanem leginkább saját és mások biztonsága érdekében érdemes tartani.