Budapesten fotózta nekünk Döme ezt a fekete Range Rover luxusterepjárót, melyen a szokványos három betű és három szám rendszerből hozta ki a neki tetsző kombinációt a tulajdonos. Talán természetbarát, vagy csak egyszerűen kedveli az állatokat, netán minden hétvégét a kecskesimogatóban tölt, de annyi biztos, hogy a rendszáma angolul annyit jelent: állatkert.

Állati magyar rendszám került erre az autóra 1

Tudod, mennyibe kerül egy egyedi vagy egyéni rendszám?

A különbség a karakterek elosztása és az ára. Az egyedi rendszám karaktereinek számából eredően feltűnőbb, hiszen 4+2 vagy 5+1-es elosztású. Vagyis két lehetőségben igényelhető: 4 betű + 2 szám, 5 betű + 1 szám.

Az egyéni rendszám lényegében egy szabadon válaszható 3+3-as elosztású, egyénileg legyártott rendszámot jelent. Első ránézésre megegyezik a hagyományos rendszámokkal, általában akkor okoz feltűnést, ha a kezdő karakter az ABC-nek egy olyan betűje, ahol még nem tart a rendszámkiadás.

A karakterelosztás mellett a másik jelentős különbség az ár. Az egyedi rendszámtáblák legyártatása, kiadása és engedélyeztetése 2009 óta 435 000 Ft, az egyéni rendszámtábláké pedig 112 450 Ft.