365 ezer forint: ennyit fizetett Dan Handley (29) és Dave Brooks (36) azért a tizenhat éves Yaris TS-ért, amellyel aztán húszezer kilométeres útra indultak, otthonukból egészen Tokióba.

Mivel a két srác jelentős támogatást nyert a kaland megvalósítására (a brit Motor Vision Award minden évben 20 ezer fonttal támogat egy, autózáshoz kapcsolódó, őrült álmot, és tavaly rájuk esett a választás), akár nagyobb, újabb, kényelmesebb autót is választhattak volna. De egyrészt nem akartak pazarolni, hiszen útjuk jótékonysági célt szolgál, gyermeksegítő alapítványnak gyűjtenek pénzt, másrészt mivel hivatásos Toyota-szerelők, olyan kocsit akartak, amit könnyen tudnak javítani út közben.

Angliából Japánba egy városi sportkocsival 1

Az autót műszakilag felkészítették a hosszú utazás során rá váró, kíméletlen körülményekre, utasterét úgy alakították át, hogy a két kalandor otthonául szolgáljon a tervek szerint október 5-ig tartó expedíció során. A fiatalok a legtöbbször sátorozni fognak, és kempingfőzőn készítik el vacsorájukat; ahol erre nincs lehetőség, ott motelekben alszanak. A cél Tokió, de út közben a lehető legtöbb tunerműhelyt, autóversenyt és -kiállítást igyekeznek felkeresni.